Meet the Muthuku family – project Amnesty

Speciaal voor deelnemers aan de School!Week stelt Amnesty International voor 25 klassen het lesmateriaal bij het project ‘Meet the Muthuku family‘ gratis beschikbaar.

Amnesty-medewerker en documentairemaker Ayfer Ergün maakte, samen met de KRO en de Keniaanse filmmaakster Karen Otieno, een korte serie over het leven in een Keniaanse sloppenwijk. Bij de serie is een uitgebreid lespakket ontwikkeld geschikt voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met de brugklas. Reis mee naar Kenia en ontmoet met de familie Muthuku.

In Mukuru Kayaba, een van de grootste sloppenwijken van de hoofdstad Nairobi, wonen vader, moeder en hun tien kinderen. De oudste is 23, de jongste acht maanden. Alle leden van de familie Muthuku laten per aflevering hun jonge Nederlandse gasten toe in hun alledaagse leven. Hoe ziet hun huis eruit? Waar gaan de kinderen Muthuku naar school? Wat doen zij in hun vrije tijd? Hoe verdienen de ouders hun geld en lukt het ze om daarvan rond te komen? En hoe is de gezondheidszorg eigenlijk geregeld in de sloppen van Nairobi?

Het project Meet the Muthuku family is bestemd voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en voor brugklassen in het voortgezet onderwijs. Een heel pakket is geschikt voor een klas van 32 leerlingen en bevat materiaal waar u minimaal vijf uur les mee kunt geven. Daarom is het complete pakket ideaal om te gebruiken als project, tijdens themadagen of projectweken. Het complete project beslaat 10 afleveringen met bijbehorende hoofdstukken in een werkboek, extra opdrachten en actiemateriaal.

Aanvragen
Amnesty International heeft voor 25 klassen (groep 7/8 en brugklas) een project beschikbaar (max. 32 leerlingen per klas). Het materiaal kan worden aangevraagd via http://opschool.amnesty.nl/lesmateriaal/meet-muthuku-family

AI Logo_jpg