Lespakket ‘Waar kinderen slapen’ – Amnesty International

Amnesty International stelt exclusief voor de School!Week het lespakket ‘Waar kinderen slapen’ ter beschikking. Het lesmateriaal is gemaakt bij een fototentoonstelling die laat zien hoe kinderen in verschillende landen slapen. Zie voor informatie de website van Amnesty International.

Het lesmateriaal richt zich op de verschillen en overeenkomsten tussen kinderen wereldwijd en is bedoeld voor groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Aan de hand van foto’s van slaapkamers van kinderen uit Amerika, Brazilië, China, Japan, de Westelijke Jordaanoever, Kenia, Nepal en Senegal krijgen leerlingen inzicht in het leven van andere kinderen. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf James Mollison.
Het werkboekje ‘Waar kinderen slapen’ bevat de foto’s van de kinderen en hun slaapkamers. Het richt zich met verwerkingsopdrachten met name op kinderrechten en de overeenkomsten en verschillen tussen kinderen in landen over de hele wereld. Voor de docent is een docentenhandleiding beschikbaar.

Aanvragen
Amnesty International heeft voor 25 klassen (groep 6/7/8 en brugklas) gratis lesmateriaal. Deelnemers aan de School!Week kunnen dit aanvragen via jongeren@amnesty.nl, onder vermelding van ‘School!Week, Waar kinderen slapen’. Vermeld in de e-mail hoeveel leerlingen in de klas(sen) zitten en het adres van de school. 

AI Logo_jpg