Nieuwe vrienden – Anne Frank Stichting

AFS Cover Nieuwe vrienden small

In de educatieve strip Nieuwe vrienden verhuist Alex zeer tegen zijn zin met zijn vader naar Amsterdam. Op de eerste dag op zijn nieuwe school komt Alex te laat. Als zijn klasgenoten horen dat hij uit een klein dorp komt, wordt hij uitgelachen. Alex vraagt zich af of hij hier wel nieuwe vrienden zal krijgen… Na school zwerft Alex door de buurt. Plotseling ziet hij een van de meisjes uit zijn klas stiekem een oud gebouw binnengaan. Wat heeft Aylin te verbergen? Het stripverhaal Nieuwe vrienden en de begeleidende lesmaterialen brengen grote en gevoelige thema’s zoals identiteit, vriendschap, pesten, vooroordelen en discriminatie dichtbij leerlingen.

AFS CB Nieuwe vrienden De Kraal 2 low res

© AFS / Fotografie Charlotte Bogaert

Lesmaterialen
In de digitale schoolbordlessen bij de strip Nieuwe vrienden zijn korte animatie films, opdrachten, werkbladen en een docentenhandleiding opgenomen. De verwerkingsopdrachten zijn zo opgebouwd dat leerlingen vanuit de situaties in de strip nadenken over zichzelf, zich leren verplaatsen in anderen en handelingsperspectieven bedenken over hoe zij met elkaar omgaan. Doel van het stripboek en de lesmaterialen is om bij te dragen aan een veiliger en socialer klimaat – zonder discriminatie – in en om de school.

Meer (bestel)informatie over Nieuwe vrienden vindt u op: www.annefrank.org/nieuwevrienden

Vraag een gratis presentexemplaar van de strip aan via: docenten@annefrank.nl o.v.v. presentexemplaar strip Nieuwe vrienden

Logo_A_zwart_100%