Gastles Kinder- en Mensenrechten | Amnesty International

AI Logo_jpgAmnesty International heeft een groot aantal gastdocenten, die graag kosteloos een les komen geven. Tijdens de lessen mensenrechteneducatie brengen zij leerlingen niet alleen kennis bij over mensen- en kinderrechten, maar leren zij kinderen en jongeren daadwerkelijk op te komen voor hun eigen én andermans rechten. Amnesty’s Educatieteam heeft voor alle leerlingen vanaf groep 6 mooi materiaal voor de lessen mensenrechteneducatie ontwikkeld. Voor zowel basis- als voortgezet onderwijs zijn bij Amnesty kosteloos gastlessen aan te vragen. De gastles moet minimaal 4 weken van tevoren worden aangevraagd via de website van Amnesty International.

Lesmateriaal
Daarnaast heeft het Educatieteam van Amnesty lesmateriaal ontwikkeld om zelf te gebruiken in je klas (PO en VO). Bijvoorbeeld de Kinderrechtenreis en ‘Mensjesrechten’. Informatie en aanvragen via de website van Amnesty International.