Aan de slag met kinderrechten (workshop PO)

Een les over kinderrechten aan de hand van het leven van Malala Yousafzai (gratis workshop voor teams PO)

In deze workshop leer je om leerlingen kritisch te laten reflecteren op de kinderrechten aan de hand van het leven en dagboek van Malala Yousafzai, Pakistaanse kinderrechtenactiviste en een van de 2 Nobelprijswinnaars voor de Vrede 2014. Aan het einde van de workshop heb je kennis over de kinderrechten en een concrete les over kinderrechten in handen.

Levensverhalen of daden van mensen kunnen een goed uitgangspunt voor gedachten-uitwisseling en een bron van inspiratie zijn. Een mooi voorbeeld van iemand die belangrijke waarden uitdraagt in haar denken en doen, is Malala Yousafzai. Haar strijdbaarheid, moed en vergevingsgezindheid zijn een ware inspiratie voor het humanisme.

Deze workshop wordt in de School!Week (16-20 maart 2015) op aanvraag verzorgd door Lizzy Wijnen, onderwijskundig medewerker Centrum voor Humanistische Vorming en lid van het Platform Mensenrechteneducatie. Datum en tijdstip in overleg met de trainer.