Levensbeschouwing, juist in het openbaar onderwijs!’ – Workshop

levensbeschouwing en godsdienstHoe praat je met kinderen en tieners over het leven na de dood? Welke levensvragen kun en wil je met ze bespreken? Deze workshop levensbeschouwing laat deelnemers nadenken over het leergebied levensbeschouwing binnen het openbaar onderwijs. Tijdens deze workshop wordt de grondhouding van het openbaar onderwijs ten opzichte van levensbeschouwing besproken.

De opvoedingstaak van de leerkracht / docent in het openbaar onderwijs is hier een belangrijk onderwerp. Waar ligt de grens tussen ondersteunen in ontwikkeling en indoctrinatie? Ook worden de competenties belicht die een leerkracht/docent hiervoor nodig heeft en passeren verschillende methoden de revue.

Download hier de brochure Levensbeschouwing, juist in het openbaar onderwijs

Contactpersoon: Marleen Lammers (mlammers@vosabb.nl of 0348 405 200) / Hans Teegelbeckers (hteegelbeckers@vosabb.nl of 0348 405 200)