Bekende Nederlander of lokale held

Het is fijn als u een bekende Nederlander kunt inzetten tijdens de campagneweek. Maar wat als u die niet hebt? … Niet iedereen heeft Jan Terlouw, Ali B, Claudia de Breij of Wesley Sneijder op school gehad en kan met zo’n BN-er pronken.

Alleen al daarom is het een goed idee om te zoeken naar lokale helden. Mensen die wat betekenen in de omgeving van de school. Misschien wel de voorzitter van de winkeliersvereniging, succesvol met zijn bakkerij en een bekend gezicht voor velen. Het kan ook de burgemeester zijn of een plaatselijke sportheld die vroeger op uw school heeft gezeten. Vraag deze lokale bekendheid om mee te werken aan een YouTube-filmpje of een korte tekst met foto. Daarin iets te vertellen over zijn carrière en te besluiten met een uitspraak als: ‘… mijn loopbaan startte op OBS De Watermolen…’ of ‘… dat heb ik ook geleerd op OBS De Toverbal’. Plaats deze filmpjes of interviews op uw website en/of in uw nieuwsbrief. Als u een serie met een aantal lokale helden hebt, worden uw website of nieuwsbrief nog aantrekkelijker.

In 2012 werkte Jan Terlouw mee aan een filmpje over de kracht van het openbaar onderwijs voor Leerplein055: