Hope XXL Kinderconferentie

Op vrijdag 25 mei willen VOS/ABB en HOPE XXL een kinderconferentie organiseren met in Nederland woonachtige basisschoolleerlingen met verschillende culturele achtergronden. Op deze manier willen zij een groot deel van de wereld bijeen brengen op één locatie om te spreken over de grote thema’s van deze tijd.

Stel een moeder de vraag welke wereld zij voor haar kinderen ziet, en het antwoord is wereldwijd in grote lijnen hetzelfde. Met deze conferentie wil HOPE XXL bruggen slaan en kinderen van verschillende continenten bij elkaar brengen om te verifiëren of er inderdaad een grote gemene deler is die ons allen op deze aarde kan verbinden. Niet uitgaan van de verschillen maar van de overeenkomsten tussen mensen. Kinderen van nu zijn, door in deze tijd op te groeien, bij geboorte al wereldburger en we willen een beroep op hen doen om mee te denken over een nieuw universeel perspectief voor de mensheid.

 Wanneer voor kinderen de zaken goed geregeld zijn hebben de ouders het ook goed!” Herman van Veen 

Tijdens deze inspirerende conferentie doen we een beroep op het gezond verstand en de creativiteit van kinderen. VOS/ABB zal via haar netwerk kinderen benaderen, afkomstig uit zoveel mogelijk landen ter wereld. HOPE XXL zorgt voor het inhoudelijke programma. Doel is ook om opa’s en oma’s (vaders en moeders, verzorgers) te betrekken bij de dag. Elk kind kan een Ondersteunend Persoonlijk Assistent (O.P.A) of Ondersteunende Meedenkende Assistent (O.M.A) meenemen. Kinderen kunnen ook kiezen voor een Meedenkend Assitent (M.A) of een Persoonlijk Assistent (P.A).

Meer weten over HOPE XXL?

Bekijk onderstaand filmpje of lees meer

Reacties en informatie: Marleen Lammers (06-1094.6652 / mlammers@vosabb.nl)