Diversiteit Verrijkt! (VO)

 Samenwerken aan een diverse samenleving zonder discriminatie

Er gaat geen dag voorbij of er worden wel ergens in Nederland joden, moslims of homo’s uitgescholden, gediscrimineerd of zijn slachtoffer van geweld. Dat gebeurt in real life, maar vele malen  meer via internet en sociale media. Slachtoffers ondervinden daarvan, evenals van ander pestgedrag, nog jarenlang de gevolgen. Op scholen proberen joden en homo’s vaak hun identiteit te verbergen, omdat de woorden ‘jood’ en ‘homo’ ingeburgerde scheldwoorden zijn geworden. Discriminatie van moslims is inmiddels ook ‘gewoon’ geworden.

De Interculturele Alliantie geeft op scholen trainingen aan leerlingen , waarbij zij ervaren hoe stimulerend het is om respect te geven én te krijgen. In de trainingen wordt zichtbaar dat een diverse school- en woonomgeving boeiend en verrijkend is. Naast trainingen voor leerlingen geeft de stichting ook trainingen aan docenten over diversiteit, omgaan met discriminatie en burgerschapscompetenties.

De trainingen zetten leerlingen aan na te denken over hun rol in de samenleving en hun bijdrage daaraan. Zij worden gestimuleerd hun talenten in te zetten voor de school en hun leefomgeving.

Digitaal lesmateriaal

Ga naar www.interculturele-alliantie.nl voor een gratis proefles

 Wat bieden wij u?

Klik voor ons volledige aanbod op de brochure.

 

Voor elke school wordt een training op maat samengesteld. Het kan zijn dat er op school sprake is van hinderlijke groepsvorming en/of discriminatie, maar het kan ook zijn dat u uw leerlingen vaardigheden wilt meegeven, die nodig zijn om de kansen die een diverse samenleving  biedt ten volle te benutten.

Nadere informatie: info@interculturele-alliantie.nl of 020-3306246.