Het verhaal van uw school en de kernwaarden

Bent u in staat in één minuut te beschrijven waar uw openbare school voor staat? En kunnen alle teamleden van uw school dat ook? Vertellen zij ook allemaal hetzelfde verhaal? Dat is belangrijk om uw school een duidelijke identiteit te geven.

Elke school vormt een unieke gemeenschap. De leden van die gemeenschap, directie, teamleden, ouders en leerlingen, geven de school een eigen gezicht (identiteit). Dat wordt zichtbaar in de wijze waarop zij met elkaar omgaan, de dingen die zij belangrijk vinden, de waarden die zij delen en de activiteiten die zij uitvoeren.

Voor buitenstaanders, maar ook voor sommige mensen binnen de school, is de identiteit niet altijd duidelijk. Dan worden verschillende verhalen verteld, waarin steeds weer andere zaken worden benoemd. Daardoor komt onvoldoende tot uiting waar de school voor staat.

In  dit traject gaat u als team op zoek naar de kernwaarden en specifieke kenmerken van de school. Tevens gaat u aan de slag met het zichtbaar maken van deze kenmerken en waarden; het profileren van de identiteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen Lammers (mlammers@vosabb.nl / 06-1094.6652)